Bert Gielen en Herwig Scheck

7de jaar productie

 

Je hebt al wat ervaring opgebouwd met het producen/arrangeren en kan werken met een audiobewerkingsprogramma (“DAW” zoals Logic Pro, FL Studio, Ableton Live, Garageband, Protools, Cubase, …).
Daarnaast heb je een basiskennis van de muziektheorie (zie: toelatingsvoorwaarden AML).
Aangezien de leerlingen productie ook ingezet worden in de lessen samenspel (combo’s) is het spelen van één of meerdere muziekinstrumenten of een goeie zangstem een meerwaarde.
Je mag best een uitgesproken voorkeur hebben voor een bepaalde stijl of stroming binnen de popmuziek, maar we verwachten uiteraard dat je ook open staat voor andere genres die tijdens de opleiding aan bod zullen komen.

Tijdens de toelatingsproef kan de kandidaat een 3-tal eigen opnames/producties/mixen laten horen en uitleggen ahv. een gesprekje hoe deze zijn uitgewerkt, welke muzikale en productionele keuzes er gemaakt zijn, …
Dat mogen eigen composities zijn of covers. Bij voorkeur neem je je laptop of tablet mee waarop je dit hebt gecreëerd (reeds opgestart voor aanvang van de toelatingsproef!), zodat we een idee krijgen van je manier van werken. Zo niet, neem je de opnames mee op een usb stick.
Verder proberen we aan de hand van een gesprek een beeld te krijgen van jouw muzikale achtergrond en interesses, je motivatie en je kennis van de pop- en rockmuziek.